Wykonanie
Przepis na ten sernik dostałam od koleżanki i robiłam go pierwszy raz. Jest delikatny i puszysty w smaku, jednak ma małą wadę kruszy się bardzo przy krojeniu, dlatego następnym razem zrobię go na cienkim kruchym spodzie. Myślę, że wtedy nie będzie się tak rozlatywał. Ogólnie bardzo smaczny :-)Składniki:1 kg
sera (
twaróg sernikowy mielony)05, l
śmietany kremówki1 szklanka
cukru10 jaj3 budynie
śmietankowe (bez
cukru)
cukier wanilwiowyzapach pomarańczowyWykonanie:
Żółtka utrzeć z
cukrem, dodać
ser mielony i budynie, wymieszać.
Białka ubić na sztywną pianę,
śmietanę również ubić. Wszystkie składniki delikatnie wymieszać i wylać na wysmarowaną tłuszczem blaszkę. Piec w temp. 170 - 180* C około 60 minut.Smacznego :-)