ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 15(z pieczeniem / smażeniem): 100 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegomąka 250 gramówproszek do pieczenia 1 łyżek deserowychjajka 8 sztukcukier 350 gramówmasło 350 gramówśmietana kremówka 100 gramówcukier waniliowy 1 sztukbudyń waniliowy 1 sztuklikier jajeczny 125 mililitrówpłatki migdałowe 2 łyżek stołowychwiśnie 500 gramówWykonanie:Miękkie 100g masła utrzeć ze 100g cukru i cukrem waniliowym, dodając kolejno 4 jajka oraz ser, śmietanę i budyń. Miękkie 250g masła utrzeć z 250g cukru, kolejno dodając 4 jajka, wsypywać partiami mąkę wymieszaną z proszkiem, a na koniec połączyć z likierem jajecznym. Ciasto rozłożyć w średniej tortownicy, wyścielonej papierem do pieczenia. Na cieście rozłożyć równomiernie wydrylowane wiśnie, przykryć je masą serową, a na wierzchu posypać płatkami migdałowymi. Piec ok. 70 minut w 180 stopniach. Wystudzone obficie posypać cukrem pudrem.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaPotrawy z seremDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: