Wykonanie
Przepis znalazłam na stronie http://kotlet.tv/sernik-z-kruszonka ;)Ciasto:3 szklanki
mąki5 czubatych łyżek
cukru pudru1 łyżeczka
proszku do pieczenia220 g
masła2
jajkaMasa serowa:1 kg
sera3
jajka1 szklanka
cukru1 łyżeczka
cukru waniliowego1 łyżka
mąkiMąkę przesiać, wymieszać z
proszkiem do pieczenia. Dodać
masło, posiekać nożem. Dodać
jajka i
cukry, wyrobić ciasto. Podzielić na dwie części. Każdą owinąć folią spożywczą, schować na godzinę do lodówki.
Jajka utrzeć z
cukrem. Cały czas ucierając dodać
ser i
mąkę. Na dno formy zetrzeć na tarce o grubych oczkach połowę ciasta. Na to wylać masę
serową. Na wierzch zetrzeć pozostałe ciasto. Piec ok. 55 min w 180ºC. Sernik zostawić w piekarniku aż do całkowitego wystudzenia. Przed podaniem na stół oprószyć
cukrem pudrem.Tak wyglądał przed upieczeniem:
A tak po:
Smacznego ;)