ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 110 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 6SkładnikLogo Ilość Czegośmietana kremówka 100 gramówsok wisniowy 400 gramówpłatki migdałowe 40 gramówcukier waniliowy 1 sztukbudyń waniliowy 2 sztukmąka 1 łyżek stołowychrwaróg mielony 750 gramówproszek do pieczenia 1 łyżek deserowychżółtka 2 sztukmigdały 100 gramówjajka 5 sztukcukier 180 gramówmasło 80 gramówczekolada gorzka 50 gramówwiśnie 1 kilogramówWykonanie:Umyte wiśnie osuszyć i usunąć pestki. Czekoladę zetrzeć na tarce o drobnych oczkach.Miękkie masło utrzeć z 50g cukru, cukrem waniliowym i czekoladą. Kolejno wbić 3 jajka. Wsypać migdały z proszkiem do pieczenia, utrzeć na jednolitą masę. Przygotowanym ciastem wyłożyć dno średniej torownicy wyścielonej papierem do pieczenia i wstawić do lodówki.Żółtka i pozostałe 2 jajka utrzeć z 100g cukru na puszysty krem, dodać twaróg i jeden budyń, dobrze utrzeć. Połowę wiśni posypać łyżką mąki i przełożyć do masy twarogowej, ostrożnie przemieszać , tak by nie uszkodzić owoców. Masę rozsmarować na cieście. Piec ok.60 minut w 180 stopniach.Pozostały budyń wymieszać z 30g cukru i 6 łyżkami soku wiśniowego. Resztę soku zagotować, zdjąć z ognia i włożyć pozostałe wiśnie. Dodać budyń, wy mieszać i gotować minutę na małym ogniu, wystudzić.Ostudzony sernik wyjąć z formy, posmarować masą owocową i wstawić na 1h do lodówki.Płatki migdałów zrumienić na suchej patelni, wystudzić i posypać nimi brzegi ciasta.Śmietanę ubić, przełożyć do szprycki i paseczkami udekorować wierzch ciasta.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryPotrawy z seremDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: