ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 5(z pieczeniem / smażeniem): 90 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 3SkładnikLogo Ilość Czegocielęcina z udźca 1 kilogramówwłoszczyzna 1 sztukcebula 1 sztukpieprz biały 0,25 łyżek deserowychrozmaryn suszony 0,25 łyżek deserowychszałwia suszona 0,25 łyżek deserowychpapryka mielona słodka 0,5 łyżek deserowychbulion wolowy 0,5 szklanekwino białe wytrawne 0,5 szklanekmasło 1 łyżek stołowycholej 2 łyżek stołowychowoce marynowane 0,75 szklaneksól według uznaniaWykonanie:Umyte osuszone mięso natrzeć solą i wymieszanymi pozostałymi przyprawami. Przykryć i wstawić do lodówki na noc.Oczyszczoną cebulę pokroić na ćwiartki, a włoszczyznę na kawałki. Mięso obsmażyć, na patelni, na oleju ze wszystkich stron i przełożyć do brytfanny. Na pozostałym tłuszczu obsmażyć włoszczyznę i cebulę, przełożyć do mięsa. Polać wszystko gorącym bulionem (może być z kostki) i winem. Piec 60-70 minut w 220 stopniach, często polewając sosem z dna brytfanny. Schłodzoną pieczeń pokroić w cienkie plastry, ułożyć na półmisku i przybrać osączonymi owocami z marynaty.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z MięsaWielkanocWigiliaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: