Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 5(z pieczeniem / smażeniem): 90 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 3SkładnikLogo Ilość Czego
cielęcina z udźca 1 kilogramów
włoszczyzna 1 sztuk
cebula 1 sztuk
pieprz biały 0,25 łyżek deserowych
rozmaryn suszony 0,25 łyżek deserowych
szałwia suszona 0,25 łyżek deserowych
papryka mielona słodka 0,5 łyżek deserowych
bulion wolowy 0,5 szklanek
wino białe wytrawne 0,5 szklanek
masło 1 łyżek stołowych
olej 2 łyżek stołowych
owoce marynowane 0,75 szklanek
sól według uznaniaWykonanie:Umyte osuszone
mięso natrzeć
solą i wymieszanymi pozostałymi przyprawami. Przykryć i wstawić do lodówki na noc.Oczyszczoną
cebulę pokroić na ćwiartki, a
włoszczyznę na kawałki.
Mięso obsmażyć, na patelni, na
oleju ze wszystkich stron i przełożyć do brytfanny. Na pozostałym tłuszczu obsmażyć
włoszczyznę i
cebulę, przełożyć do
mięsa. Polać wszystko gorącym
bulionem (może być z kostki) i
winem. Piec 60-70 minut w 220 stopniach, często polewając sosem z dna brytfanny. Schłodzoną pieczeń pokroić w cienkie plastry, ułożyć na półmisku i przybrać osączonymi
owocami z marynaty.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z
MięsaWielkanocWigiliaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: