ßßß Cookit - przepis na Sznycle wieprzowe z sosem i ryżem

Sznycle wieprzowe z sosem i ryżem

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 4
Ilość ocen : 3
Składnik
Logo Ilość Czego
sznycle wieprzowe 4 sztuk
ryż 150 gramów
papryka kolorowa 4 sztuk
cebula 3 sztuk
olej 2 łyżek stołowych
bulion 1 szklanek
szczypiorek według uznania
sól według uznania
pieprz według uznania
Wykonanie:
Opłukany ryż ugotować w osolonym wrzątku(ok. 20 minut), odcedzić. Oczyszczone papryki oraz cebulę pokroić w drobną kostkę i podsmażyć na rozgrzanym oleju, kilka minut nie przerywając mieszania, podlać bulionem i gotować na średnim ogniu 5 minut. Warzywa zdjąć z patelni, odłożyć 3 łyżki warzyw, a resztę zmiksować na gładki sos. Dodać odłożone warzywa i wymieszać.
Umyte, osączone mięso smażyć na pozostałym oleju, na złoty kolor z obu stron(ok. 4 minuty), doprawić do smaku solą oraz pieprzem i odłożyć w ciepłe miejsce.
Osączony ryż wymieszać z posiekanym szczypiorkiem. Sznycle ułożyć na 4 podgrzanych talerzach, polać przygotowanym sosem warzywnym. Podawać z ryżem bezpośrednio po przygotowaniu.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Potrawy z Mięsa
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/5059/Sznycle-wieprzowe-z-sosem-i-ryzem