Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 3SkładnikLogo Ilość Czego
sznycle wieprzowe 4 sztuk
ryż 150 gramów
papryka kolorowa 4 sztuk
cebula 3 sztuk
olej 2 łyżek stołowych
bulion 1 szklanek
szczypiorek według uznania
sól według uznania
pieprz według uznaniaWykonanie:Opłukany
ryż ugotować w osolonym wrzątku(ok. 20 minut), odcedzić. Oczyszczone
papryki oraz
cebulę pokroić w drobną kostkę i podsmażyć na rozgrzanym
oleju, kilka minut nie przerywając mieszania, podlać
bulionem i gotować na średnim ogniu 5 minut. Warzywa zdjąć z patelni, odłożyć 3 łyżki warzyw, a resztę zmiksować na gładki sos. Dodać odłożone warzywa i wymieszać.Umyte, osączone
mięso smażyć na pozostałym
oleju, na złoty kolor z obu stron(ok. 4 minuty), doprawić do smaku
solą oraz
pieprzem i odłożyć w ciepłe miejsce.Osączony
ryż wymieszać z posiekanym
szczypiorkiem. Sznycle ułożyć na 4 podgrzanych talerzach, polać przygotowanym sosem warzywnym. Podawać z
ryżem bezpośrednio po przygotowaniu.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Potrawy z
MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: