ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 3SkładnikLogo Ilość Czegosznycle wieprzowe 4 sztukryż 150 gramówpapryka kolorowa 4 sztukcebula 3 sztukolej 2 łyżek stołowychbulion 1 szklanekszczypiorek według uznaniasól według uznaniapieprz według uznaniaWykonanie:Opłukany ryż ugotować w osolonym wrzątku(ok. 20 minut), odcedzić. Oczyszczone papryki oraz cebulę pokroić w drobną kostkę i podsmażyć na rozgrzanym oleju, kilka minut nie przerywając mieszania, podlać bulionem i gotować na średnim ogniu 5 minut. Warzywa zdjąć z patelni, odłożyć 3 łyżki warzyw, a resztę zmiksować na gładki sos. Dodać odłożone warzywa i wymieszać.Umyte, osączone mięso smażyć na pozostałym oleju, na złoty kolor z obu stron(ok. 4 minuty), doprawić do smaku solą oraz pieprzem i odłożyć w ciepłe miejsce.Osączony ryż wymieszać z posiekanym szczypiorkiem. Sznycle ułożyć na 4 podgrzanych talerzach, polać przygotowanym sosem warzywnym. Podawać z ryżem bezpośrednio po przygotowaniu.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Potrawy z MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: