Dziś dla odmiany robiłam szybszą wersję gołąbków. Piszę że szybszą wersję bo nie trzeba parzyć kapusty, a to zajmuje najwięcej czasu.Składniki:15 średniej wielkości papryk2 szklanki ryżu1/2 kg mielonego mięsa2 cebule10 dag sera żółtego2 ząbki czosnku2 łyżki posiekanej natki pietruszkisólpieprz2 szklanki bulionuolejWykonanie:W garnku zagotować 4 szklanki wody, posolić do smaku wrzucić ryż i ugotować na sypko. Cebulę zeszklić na oleju. Z papryk odciąć górną część i odłożyć, wydrążyć gniazda nasienne. Do ryżu dodać mięso mielone podsmażoną cebulę oraz przyprawy. Wszystko dokładnie wymieszać i napełnić papryki. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym lub brytfannie, podlać bulionem i zapiec. Pod koniec posypać startym żółtym serem przykryć górną częściom papryki i ponownie zapiec.Smacznego!