Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 5(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
seler 1 sztuk
seler naciowy 3 łodyga
sok z cytryny 1 sztuk
jabłka 3 sztuk
orzechy wloskie 100 gramów
rodzynki 3 łyżek stołowych
majonez 0,5 szklanek
śmietana 3 łyżek stołowych
cukier według uznania
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Obrany
seler obgotować w osolonym wrzątku. Ostudzony pokroić w zapałkę i skropić polowa
soku z cytryny. Oczyszczone
łodygi selera pokroić w plasterki. Umyte
jabłka pokroić w kostkę, usuwając gniazda nasienne i skropić reszta
soku z cytryny. Na suchej patelni uprażyć
orzechy i ostudzić. Składniki ułożyć w salaterce. Wymieszać
majonez ze
śmietana, doprawić do smaku
solą,
pieprzem oraz
cukrem.
Sosem majonezowym polać
sałatkę i przemieszać. Odstawić na 30 minut.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaSałatkiWigiliaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: