ßßß Cookit - przepis na Sałatka Waldorf III

Sałatka Waldorf III

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 5
(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
seler 1 sztuk
seler naciowy 3 łodyga
sok z cytryny 1 sztuk
jabłka 3 sztuk
orzechy wloskie 100 gramów
rodzynki 3 łyżek stołowych
majonez 0,5 szklanek
śmietana 3 łyżek stołowych
cukier według uznania
pieprz według uznania
sól według uznania
Wykonanie:
Obrany seler obgotować w osolonym wrzątku. Ostudzony pokroić w zapałkę i skropić polowa soku z cytryny. Oczyszczone łodygi selera pokroić w plasterki. Umyte jabłka pokroić w kostkę, usuwając gniazda nasienne i skropić reszta soku z cytryny. Na suchej patelni uprażyć orzechy i ostudzić. Składniki ułożyć w salaterce. Wymieszać majonez ze śmietana, doprawić do smaku solą, pieprzem oraz cukrem. Sosem majonezowym polać sałatkę i przemieszać. Odstawić na 30 minut.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Sałatki
Wigilia
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/11336/Salatka-Waldorf-III