ßßß Cookit - przepis na Zupa nic

Zupa nic

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Zupa nic
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 35 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
mleko 1,5 szklanek
jajka 5 sztuk
cukier 10 łyżek stołowych
laska wanilii 1 sztuk
Cynamon 1 szczypta
Wykonanie:
Mleko zmiksować z żółtkami. Ustawić na ogniu, wsypać połowę cukru, dodać rozkrojona wanilię. Mieszając, podgrzewać, aż zupa zgęstnieje. Z białek oraz reszty cukru i cynamonu ubić sztywną pianę. Porcje piany nabierać łyżką i kłaść na gorące mleko. Pianki z obu stron krótko obgotować, układać je na talerzach, zalewać przestudzoną zupą i od razu podawać.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy z Jaj
Zupy
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/11204/Zupa-nic