Wykonanie
« Powrót  Zupa nic
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 35 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
mleko 1,5 szklanek
jajka 5 sztuk
cukier 10 łyżek stołowych
laska wanilii 1 sztuk
Cynamon 1 szczyptaWykonanie:
Mleko zmiksować z
żółtkami. Ustawić na ogniu, wsypać połowę
cukru, dodać rozkrojona
wanilię. Mieszając, podgrzewać, aż zupa zgęstnieje. Z
białek oraz reszty
cukru i
cynamonu ubić sztywną pianę. Porcje piany nabierać łyżką i kłaść na gorące
mleko. Pianki z obu stron krótko obgotować, układać je na talerzach, zalewać przestudzoną zupą i od razu podawać.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z JajZupyDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: