ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 35 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegomleko 1,5 szklanekjajka 5 sztukcukier 10 łyżek stołowychlaska wanilii 1 sztukCynamon 1 szczyptaWykonanie:Mleko zmiksować z żółtkami. Ustawić na ogniu, wsypać połowę cukru, dodać rozkrojona wanilię. Mieszając, podgrzewać, aż zupa zgęstnieje. Z białek oraz reszty cukru i cynamonu ubić sztywną pianę. Porcje piany nabierać łyżką i kłaść na gorące mleko. Pianki z obu stron krótko obgotować, układać je na talerzach, zalewać przestudzoną zupą i od razu podawać.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z JajZupyDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: