ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 12(z pieczeniem / smażeniem): 80 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegoczekolada gorzka 150 gramówmarcepan 200 gramówmasło 120 gramówcukier 100 gramówjajka 2 sztukśmietana 150 gramówmąka 250 gramówproszek do pieczenia 2 łyżek deserowychmigdały 50 gramówsól 1 szczyptacukier puder według uznaniaWykonanie:Czekoladę posiekać, a obrane ze skórki migdały pokroić w słupki.Na tarce o dużych oczkach zetrzeć marcepan i ucierać razem z miękkim masłem, cukrem i sola na gładka masę. kolejno wbić jajka i dodać gęsta śmietanę oraz przesiać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Na końcu wsypać czekoladę i migdały i wymieszać. Tłuszczem posmarować formę z 6 mini blaszkami (6 otworów po 150 ml pojemności lub 6 małych foremek) i lekko oprószyć tartą bułką. Napełnić ciastem i piec ok. 30 minut w 180 stopniach, wystudzić.Przekroić na pół i posypać na wierzchu cukrem pudrem.Uwagi:Można podawać z bitą śmietaną.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaWielkanocWigiliaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: