ßßß
Składniki:200g gorzkiej czekolady100g masła1/2 szklanki cukrupół łyżeczki proszku do pieczenia1 i 2/3 szklanki mąki3 jajka rozmiar Lszczypta solicukier puder do obtoczeniaCzekoladę rozpuszczamy razem z masłem i studzimy.Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy na sztywną pianę wraz ze szczyptą soli. Następnie dodajemy cukier i miksujemy. Dodajmy żółtka oraz wystudzoną czekoladę z masłem i mieszamy. Na koniec przesiewamy mąkę. Masę mieszamy łyżką, aż będzie jednolita. Wstawiamy do lodówki na minimum 12 godzin.Po tym czasie wyciągamy z lodówki i łyżeczką formujemy kuleczki obtaczamy w cukrze pudrze i układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.Kuleczki układamy w odległości 2-3cm od siebie. Pieczemy w 160 stopniach ok.15 min.Przepis zaczerpnięty od Czerwonej Porzeczki