Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
bakłażan 2 sztuk
mięso mielone wołowe 350 gramów
cebula 1 sztuk
czosnek 2 ząbki
natka pietruszki 1 pęczek
białka 2 sztuk
pomidory krojone 1 puszka
oregano 1 łyżek deserowych
oliwa 3 łyżek stołowych
papryka mielona słodka według uznania
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Umyte
bakłażany pokroić wzdłuż na plastry brubości 1 cm. Oczyszczoną
cebulę i
czosnek oraz opłukana, osuszona
natke posiekać.
Cebule i
czosnek podsmazyć na 2 łyżkach
oliwy, dodać
mięso, mieszając, dusić 10 minut. Zdjąć z ognia, wymieszac z
natką, doprawić do smaku
solą,
pieprzem oraz
papryką.Plastry
bakłażana zanurzać w rozkłóconych białkach i smażyć minute z każdej strony.
Pomidory wymieszać z łyżką
oliwy i
oregano. Na plastrach
bakłażana położyć farsz, zrolować i z piąć wykałaczką. Na dno naczynia żaroodpornego przełożyć
pomidory, a na nich położyć roladki. Piec 25 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z
MięsaZapiekanki i PizzeDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: