ßßß Cookit - przepis na Roladki z bakłażana i wołowiny

Roladki z bakłażana i wołowiny

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
bakłażan 2 sztuk
mięso mielone wołowe 350 gramów
cebula 1 sztuk
czosnek 2 ząbki
natka pietruszki 1 pęczek
białka 2 sztuk
pomidory krojone 1 puszka
oregano 1 łyżek deserowych
oliwa 3 łyżek stołowych
papryka mielona słodka według uznania
pieprz według uznania
sól według uznania
Wykonanie:
Umyte bakłażany pokroić wzdłuż na plastry brubości 1 cm. Oczyszczoną cebulę i czosnek oraz opłukana, osuszona natke posiekać. Cebule i czosnek podsmazyć na 2 łyżkach oliwy, dodać mięso, mieszając, dusić 10 minut. Zdjąć z ognia, wymieszac z natką, doprawić do smaku solą, pieprzem oraz papryką.
Plastry bakłażana zanurzać w rozkłóconych białkach i smażyć minute z każdej strony. Pomidory wymieszać z łyżką oliwy i oregano. Na plastrach bakłażana położyć farsz, zrolować i z piąć wykałaczką. Na dno naczynia żaroodpornego przełożyć pomidory, a na nich położyć roladki. Piec 25 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy z Mięsa
Zapiekanki i Pizze
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/10620/Roladki-z-baklazana-i-wolowiny