ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 45 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegofilety z ryb morskich 800 gramówprzyprawa do ryb według uznaniaczosnek 1 ząbkicytryna 2 sztukmasło 250 gramówkoperek 2 łyżek stołowychpieprz biały według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Oczyszczony rozdrobniony czosnek u8trzeć z 1/4 masła, posiekanym koperkiem oraz odrobiną soli. Umyte filety, natrzeć przyprawą do ryb, oprószyć solą oraz pieprzem. Każdy ułożyć na dużym kawałku folii posmarowanej masłem koperkowo-czosnkowym. Pozostałe masło, mocno schłodzone zetrzeć na wiórki i posypać nimi ryby. Wyszorowaną cytrynę pokroić na plasterki i po 2-3 ułożyć na każdym filecie. Zebrać końce folii ponad rybą tak, aby powstała torebka, brzegi zagiąć na zewnątrz. Te pakieciki ułożyć na rozgrzanym ruszcie i piec ok. 30 minut w 200 stopniach. Podawać z ziemniakami z wody polanymi masłem oraz z porcją sezonowej surówki.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z RybDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: