ßßß Cookit - przepis na Ravioli zapiekane

Ravioli zapiekane

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 3
Ilość ocen : 1
Składnik
Logo Ilość Czego
pomidory 10 sztuk
oliwa 8 łyżek stołowych
papryczka czerwona chili 1 sztuk
rozmaryn, gałązka 1 sztuk
pierożki ravioli 400 gramów
szynka w plastrach 100 gramów
sól według uznania
pieprz według uznania
ser mozzarella 400 gramów
Wykonanie:
Umyte pomidory pokroić w plastry i oprószyć solą. Oczyszczona papryczkę drobno posiekać. Połowę oliwy wymieszać z chili i igiełkami rozmarynu. Przygotowana mieszanka posmarować plastry pomidorów.
Pierożki ugotować wg przepisu na opakowaniu, odcedzić, osączyć.
Ser pokroić w grube plastry. 4 foremki żaroodporne posmarować cienka warstwa tłuszczu. Na dnie ułożyć plasterki pomidorów, przykryć pierożkami i plastrami sera. Całość skropić pozostałą oliwą. Zapiekać ok. 15 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni. Danie udekorować strączkami chili i gałązkami rozmarynu, na każdej porcji ułożyć zwinięte w rulon plasterki wędliny.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Zapiekanki i Pizze
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/5053/Ravioli-zapiekane