Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 3Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
pomidory 10 sztuk
oliwa 8 łyżek stołowychpapryczka czerwona
chili 1 sztuk
rozmaryn, gałązka 1 sztukpierożki ravioli 400 gramów
szynka w plastrach 100 gramów
sól według uznania
pieprz według uznania
ser mozzarella 400 gramówWykonanie:Umyte
pomidory pokroić w plastry i oprószyć
solą. Oczyszczona papryczkę drobno posiekać. Połowę
oliwy wymieszać z
chili i igiełkami
rozmarynu. Przygotowana mieszanka posmarować plastry
pomidorów.Pierożki ugotować wg przepisu na opakowaniu, odcedzić, osączyć.
Ser pokroić w grube plastry. 4 foremki żaroodporne posmarować cienka warstwa tłuszczu. Na dnie ułożyć plasterki
pomidorów, przykryć pierożkami i plastrami
sera. Całość skropić pozostałą
oliwą. Zapiekać ok. 15 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni. Danie udekorować strączkami
chili i gałązkami
rozmarynu, na każdej porcji ułożyć zwinięte w rulon plasterki
wędliny.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Zapiekanki i PizzeDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: