Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 2(z pieczeniem / smażeniem): 15 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czego
wywar z warzyw 1 szklanek
śmietana 1 szklanek
natka pietruszki 2 łyżek stołowych
masło 0,5 łyżek stołowych
mąka 1 łyżek stołowych
sól według uznania
sok z cytryny według uznaniaWykonanie:
Masło roztopić i wymieszać z
mąka, nie rumieniec. Rozprowadzić
wywarem, mieszając zagotować. Odstawić. Wymieszać ze
śmietaną, dodać nać
pietruszki. Przyprawić
solą i
sokiem z cytryny do smaku. Podawać do
mięs na ciepło lub zimno.Autor: IzaZobacz inne przepisy użykownika!Sosy i pastyKomentarze:Autor: agaData: 2012-05-05Sos pychotka, zrobiłam dzisiaj na obiad.Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: