Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 20 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 3SkładnikLogo Ilość Czego
szynka, plastry grube 2 sztuk
żółty ser, plastry grube 2 sztuk
kukurydza konserwowa 1 sztuk
pomidor średni 1 sztuk
ogórek 1 sztuk
papryka różnokolorowa 2 sztuk
ocet winny 2 łyżek stołowych
oliwa 4 łyżek stołowych
zioła do sałatek według uznania
sól według uznania
pieprz według uznaniaWykonanie:
Ser i
szynkę pokroić w grubą kostkę. Z sparzonego
pomidora zdjąć skórkę i usunąć środki z pestkami, pokroić w drobną kostkę. Oczyszczone
papryki również pokroić w drobną kosteczkę. Umyty
ogórek pokroić w słupki o długości 1 cm.
Sos winegret:
ocet przyprawić na pikantnie
solą i
pieprzem, połączyć z
oliwą, dodać ulubione
zioła i odstawić na kilka minut w chłodne miejsce.W misce wymieszać
szynkę,
ser, osączoną
kukurydzę oraz pokrojone warzywa. Przełożyć do salaterki, bezpośrednio przed podaniem polać przygotowanym sosem i dokładnie wymieszać. Danie udekorować świeżymi warzywami oraz listkami
bazylii. Podawać z grzankami posmarowanymi
masełkiem czosnkowym lub
ziołowym.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!SałatkiKomentarze:Autor: monpol6Data: 2009-04-08:)Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: