Wykonanie
Sałatek ostatnio u mnie dużo, ale jak nie wykorzystać tego sezonu na świeże i apetyczne
owoce i warzywa? Od czasu jak pojawiły się moje ulubione podłużne
pomidory, robię je w różnych wersjach. Do warzyw dodaję często
jabłka, co urozmaica ich smak. Oto jedna z ostatnich:3-4
pomidorytrochę różnokolorowej
papryki2
ogórkicebula2
jabłkanatka pietruszkioliwa,
ocet winny,
sól,
bazylia,
pieprz ziołowyWarzywa i
jabłka kroimy w dowolne kawałki (
ogórki obieramy w paski), solimy i odstawiamy na 10 minut. Przygotowujemy sos z
oliwy,
octu winnego, szczypty
cukru ,
pieprzu ziołowego i
bazylii. Polewamy, mieszamy, posypujemy poszatkowaną
natka pietruszki. Dobrze ją włożyć do lodówki, żeby się „przegryzła”. Świetna do kiełbasek z grilla.Smacznego!A taki
pomidor- czajnik włożyła mi wczoraj do koszyka pani na targu…Młodszym blogowiczkom pokażę przy okazji jak wygląda czajnik nie elektryczny