ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegofasolka szparagowa 800 gramówziemniaki małe 800 gramówboczek wędzony w plastrach 150 gramówcebula 2 sztukmasło 1 łyżek stołowychsos sałatkowy cebulowo-ziołowy 1 sztuksól według uznaniaWykonanie:Wyszorowane lub oskrobane ziemniaki ugotować w osolonej wodzie. oczyszczoną fasolkę ugotować w osolonym wrzątku, osaczyć, ostudzić. Oczyszczone cebule drobno posiekać. boczek pokroić w paski i podsmażyć z cebulą na maśle, aż stanie się rumiany. Zdjąć z patelni i ostudzić.Na dużym talerzu ułożyć fasolkę, ziemniaki, cebulę i chrupiący boczek.Sos sałatkowy wymieszać z wodą i olejem wg przepisu na opakowaniu. Polać sałatkę sosem, lekko przemieszać i od razu podawać.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaSałatkiDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: