Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
fasolka szparagowa 800 gramów
ziemniaki małe 800 gramów
boczek wędzony w plastrach 150 gramów
cebula 2 sztuk
masło 1 łyżek stołowych
sos sałatkowy cebulowo-ziołowy 1 sztuk
sól według uznaniaWykonanie:Wyszorowane lub oskrobane
ziemniaki ugotować w osolonej wodzie. oczyszczoną
fasolkę ugotować w osolonym wrzątku, osaczyć, ostudzić. Oczyszczone
cebule drobno posiekać.
boczek pokroić w paski i podsmażyć z
cebulą na
maśle, aż stanie się rumiany. Zdjąć z patelni i ostudzić.Na dużym talerzu ułożyć
fasolkę,
ziemniaki,
cebulę i chrupiący
boczek.
Sos sałatkowy wymieszać z
wodą i
olejem wg przepisu na opakowaniu. Polać
sałatkę sosem, lekko przemieszać i od razu podawać.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaSałatkiDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: