Lista składników700 g małych ziemniaków 100 g wędzonego boczku 1 duża cebula małe marchewki 100 g fasolki szparagowejsól, pieprzolej do smażeniaTaki obiad jest idealny dla tych co nie mają zbyt dużo czasu.Ziemniaki wyszorować i ugotować do miękkości w osolonej wodzie. Odcedzić. Jak są większe ziemniaki to przekroić na pół po ugotowaniu.W tym samym czasie ugotować marchewki i fasolkę. Mogą być inne ulubione warzywa. Po ugotowaniu odcedzićW miedzy czasie przygotować boczek z cebulką. Patelnię rozgrzać i wrzucić pokrojony w drobną kostkę boczek. Smażyć aż boczek się usmaży i stanie się chrupiący. Dodać cebulkę pokrojoną w piórka i smażyć, mieszając aż zmięknie. Zdjąć z patelni cebulę i boczek. Na tej samej patelni obsmażyć ziemniaki na złoty kolor. Dodać obsmażoną cebulkę z boczkiem i warzywa. Chwilę jeszcze smażyć i podawać.Można podać dodatkowo z sadzonym jajkiem.Wersja wegetariańska – proszę ominąć boczek. Też będzie pyszne. Ja lubię nawet same takie ziemniaki.Smacznego