Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 70 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
filet z ryby 4 sztuk
cukinia 1 sztuk
cebula 1 sztuk
papryka czerwona 1 sztuk
papryka żółta 1 sztuk
czosnek 1 ząbki
masło 1 łyżek stołowych
oliwa 2 łyżek stołowych
bazylia 0,5 pęczek
rozmaryn według uznania
sok z cytryny 1 sztuk
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Umyta, osuszona
rybę skropić
sokiem cytrynowym. Oprószyć
sola oraz
pieprzem. Oczyszczone
papryki pociąć w paseczki. Oczyszczona
cebule pokroić w talarki. warzywa podsmażyć na
oliwie i doprawić do smaku
sola oraz
pieprzem. Umyta
cukinie zetrzeć na tarce o dużych oczkach i poddusić na
maśle, wystudzić i wymieszać z posiekana
bazylią. Doprawić
solą,
pieprzem i rozdrobnionym
czosnkiem.Na filetach
rybnych rozłożyć
cukinie z
ziołami i ciasno zwinąć w roladki. Pozostałe warzywa rozłożyć na dnie naczynia żaroodpornego. Na tym ułożyć roladki i posypać igiełkami
rozmarynu. Zapiekać 35 minut w piekarniku nagrzanym do 190 stopni.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z RybZapiekanki i PizzeDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: