ßßß Cookit - przepis na Lasagne z warzyw z grilla

Lasagne z warzyw z grilla

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 70 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
papryka czerwona 4 sztuk
papryka żółta 3 sztuk
cebula czerwona 4 sztuk
bakłażany według uznania
Cukinie według uznania
rozmaryn świeży według uznania
czosnek 3 ząbki
oliwa według uznania
pieprz według uznania
sól według uznania
Wykonanie:
Oczyszczona paprykę pokroić na połówki, a cebulę w grube plastry, bakłażany wzdłuż na grubość 1,5 cm, a cukinie w cienkie plastry. Warzywa posmarować odrobina oliwy, oprószyć sola oraz pieprzem. Ułożyć na grillu i opiec z obu stron.
Formę kwadratową wysmarować oliwa. Ułożyć gałązkę rozmarynu, a na niej warstwami, równomiernie układać warzywa. Każdą warstwę przełożyć plasterkami czosnku i gałązką rozmarynu, oprószyć sola oraz pieprzem i skropić oliwą. Całość lekko docisnąć i przykryć folią spożywczą. Odstawić na 2 godziny w chłodne miejsce. Gotową lasagne wyjąc z formy i pokroić na porcje. Podawać z pieczywem jako przekąskę lub jako dodatek do mięs i ryb z rusztu.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Inne
Jarzyny i Pasztety weg.
Kuchnia Polska
Potrawy z Grilla
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/10229/Lasagne-z-warzyw-z-grilla