Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 1Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegofilety z
mintaja 4 sztuk
cukinia 1 sztuk
cebula 1 sztuk
makaron wstążki 300 gramów
sos pomidorowy 0,75 szklanek
czosnek 1 ząbki
masło 1 łyżek stołowych
oliwa 2 łyżek stołowych
bazylia 0,5 pęczek
rozmaryn według uznania
sok z cytryny 1 sztuk
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Umytą, osuszona
rybę skropić
sokiem z cytryny. Oprószyć
solą oraz
pieprzem. Oczyszczona
cebule posiekać, a
czosnek rozdrobnić. Umyta , osuszona
cukinie grubo zetrzeć.
Cebule i
czosnek zeszklić na
oliwie, dodać
cukinię i dusić kilka minut.
Bazylię i kilka gałązek
rozmarynu posiekać i dodać do warzyw. Doprawić do smaku
sola oraz
pieprzem. Farsz rozsmarować na filetach i ciasno zwinąć. Rulony pospinać wykałaczkami.
Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu. Przelać zimna
woda i odcedzić. Naczynie żaroodporne posmarować
masłem. Ustawić w nim pionowo
rybne rulony, obłożyć
makaronem i polać gęstym
sosem pomidorowym. Zapiekać ok. 30 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z
MakaronemPotrawy z RybZapiekanki i PizzeDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: