Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
sól według uznania
pieprz według uznania
liść laurowy 1 sztuk
ziele angielskie według uznania
natka pietruszki 1 łyżek stołowych
bułka tarta 2 łyżek stołowych
jajka 2 sztuk
masło 1 łyżek stołowych
włoszczyzna 1 sztuk
sandacz 1 kilogramówWykonanie:Oczyszczoną
włoszczyznę pokroić, zalać
wodą , lekko posolić, dodać
listek laurowy oraz kilka ziarenek
ziela angielskiego i gotować i do miękkości. Do zmielonego
mięsa rybnego, dodać
masło,
bułkę tartą,
jajka oraz
przyprawy i wyrobić na gładką masę. Z masy uformować pulpety. Wkładać je do
wywaru i gotować 10 minut. Wyjmować łyżką cedzakową.Uwagi:Pulpety
rybne można też ugotować w
bulionie warzywnym z kostki, wtedy będzie szybciej.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z RybDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: