ßßß Cookit - przepis na Zupa rybna z pulpetami

Zupa rybna z pulpetami

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 7
(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
ryby słodkowodne 2,5 kilogramów
włoszczyzna 1 sztuk
masło 2 łyżek stołowych
bułka tarta 2 łyżek stołowych
cebula 2 sztuk
jajka 1 sztuk
natka pietruszki według uznania
goździki według uznania
liść laurowy 1 sztuk
ziele angielskie 2 ziarna
pieprz według uznania
sól według uznania
Wykonanie:
Sprawione ryby wy filetować. Ogony, głowy oraz płetwy zalać 2 litrami wody. Dodać oczyszczona, pokrojona włoszczyznę, listek laurowy, ziele angielskie, goździki, przyprawić do smaku solą oraz pieprzem i gotować na małym ogniu 40 minut.
Zmielić mięso ryb i wymieszać z jajkiem, posiekaną, zeszklona na maśle cebulą oraz bułką tartą i doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Z masy formować malutkie pulpety, gotować w zupie 8 minut, ostrożnie wyjąć. Zupę przecedzić przez sito wyścielone gazą. Podawać z pulpetami i posiekaną natką pietruszki.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy z Ryb
Wigilia
Zupy
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/11178/Zupa-rybna-z-pulpetami