Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 7(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
ryby słodkowodne 2,5 kilogramów
włoszczyzna 1 sztuk
masło 2 łyżek stołowych
bułka tarta 2 łyżek stołowych
cebula 2 sztuk
jajka 1 sztuk
natka pietruszki według uznania
goździki według uznania
liść laurowy 1 sztuk
ziele angielskie 2 ziarna
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Sprawione
ryby wy filetować. Ogony, głowy oraz płetwy zalać 2 litrami
wody. Dodać oczyszczona, pokrojona
włoszczyznę,
listek laurowy,
ziele angielskie,
goździki, przyprawić do smaku
solą oraz
pieprzem i gotować na małym ogniu 40 minut.Zmielić
mięso ryb i wymieszać z
jajkiem, posiekaną, zeszklona na
maśle cebulą oraz
bułką tartą i doprawić do smaku
solą oraz
pieprzem. Z masy formować malutkie pulpety, gotować w zupie 8 minut, ostrożnie wyjąć. Zupę przecedzić przez sito wyścielone gazą. Podawać z pulpetami i posiekaną
natką pietruszki.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z RybWigiliaZupyDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: