ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 12(z pieczeniem / smażeniem): 100 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegomąka 1 szklanekmasło 100 gramówwoda 3 łyżek stołowychsól 1 szczyptaszparagi konserwowe 150 gramówłosoś wędzony w plasterkach 100 gramówjogurt naturalny 300 gramówjajka 2 sztukkoperek 1 łyżek stołowychpieprz według uznaniaWykonanie:Z przesianej mąki, masła, zimnej wody i soli zagnieść gładkie ciasto i wylepić nim średniej wielkości formę do tart. Po nakłuwać widelcem, przykryć folia aluminiową i piec ok. 20 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni. Na kilka minut przed końcem pieczenia zdjąć folię. Na cieście ułożyć pokrojone na kawałki szparagi i połowę łososia pokrojonego w paski. Wierzch tarty polać jogurtem roztrzepanym z jajkami, posiekanym koperkiem i przyprawionym pieprzem. Na tym sosie ułożyć pozostałe paski łososia. Tarte piec jeszcze ok. 35 minut w 180 stopniach do chwili, aż nadzienie się zrumieni i stężeje. Podawać na ciepło lub na zimno.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia FrancuskaPotrawy z RybZapiekanki i PizzeDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: