ßßß Cookit - przepis na Makowiec

Makowiec

Wykonanie

« Powrót  
Makowiec
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 6
(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 2
Ilość ocen : 1
Składnik
Logo Ilość Czego
mak 2 szklanek
bakalia 1 szklanek
kasza kukurydziana 1 szklanek
Wykonanie:
Mak zalać gorącą wodą i pozostawić na kilka godzin. Odcedzić i zemleć w maszynce. Wymieszać z przygotowanymi bakaliami i kaszą kukurydzianą. Wlać wodę z moczenia maku. Masa powinna być gęsta, o konsystencji ciasta. Włożyć masę do tortownicy posmarowanej olejem i piec około 30 minut w gorącym piekarniku.
Uwagi:
Bakalie: rodzynki, suszone śliwki, orzechy, nasiona słonecznika i dyni
Ciasta i Desery
Wielkanoc
Komentarze:
Autor: monpol6
Data: 2009-04-08
Trochę za "makowe" ale ujdzie
Autor: ircia
Data: 2007-11-29
dobre
Autor: ircia
Data: 2007-11-29
ok.
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/250/Makowiec