Wykonanie
« Powrót  MakowiecDodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 2Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
mak 2 szklanek
bakalia 1 szklanek
kasza kukurydziana 1 szklanekWykonanie:
Mak zalać gorącą
wodą i pozostawić na kilka godzin. Odcedzić i zemleć w maszynce. Wymieszać z przygotowanymi
bakaliami i
kaszą kukurydzianą. Wlać
wodę z moczenia
maku. Masa powinna być gęsta, o konsystencji ciasta. Włożyć masę do tortownicy posmarowanej
olejem i piec około 30 minut w gorącym piekarniku.Uwagi:
Bakalie:
rodzynki,
suszone śliwki,
orzechy,
nasiona słonecznika i dyniCiasta i DeseryWielkanocKomentarze:Autor: monpol6Data: 2009-04-08Trochę za "
makowe" ale ujdzieAutor: irciaData: 2007-11-29dobreAutor: irciaData: 2007-11-29ok.Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: