ßßß Cookit - przepis na Papryczki faszerowane

Papryczki faszerowane

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 6
(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 5
Ilość ocen : 3
Składnik
Logo Ilość Czego
papryka 1 kilogramów
mielonka z puszki 400 gramów
cebula 2 sztuk
pomidor 2 sztuk
sól według uznania
pieprz według uznania
bazylia 0,5 łyżek stołowych
natka piertruszki 0,5 łyżek stołowych
tymianek 0,5 łyżek stołowych
czosnek 2 ząbki
papryka czerwona słodka 1 łyżek stołowych
ser żółty 100 gramów
koncentrat pomidorowy 100 mililitrów
papryczka chili według uznania
Wykonanie:
Z umytej papryki usunąć ogonki z kawałkiem papryki oraz gniazda nasienne. Ułożyć na ruszcie i podpiec około 10-15 minut. Pomidory sparzyć i obrać ze skórki, pokroić w kosteczkę odrzucając pestki. Cebulę i chili(bez pestek) posiekać drobno. Mielonkę rozdrobnić i wymieszać z warzywami. Dodać starty ser i koncentrat pomidorowy, przeciśnięty przez praskę czosnek, słodką paprykę, posiekane zioła i przyprawić do smaku solą i pieprzem. Strączki papryki delikatnie napełnić farszem. Zawinąć w folie aluminiową. Ułożyć na blaszce , wstawić do piekarnika nagrzanego d0 190-200 stopni C i piec około 25-35 minut.
Uwagi:
Zioła mają być świeże.
Autor: Iza
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy z Mięsa
Potrawy z serem
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/7218/Papryczki-faszerowane