Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 3SkładnikLogo Ilość Czego
papryka 1 kilogramów
mielonka z puszki 400 gramów
cebula 2 sztuk
pomidor 2 sztuk
sól według uznania
pieprz według uznania
bazylia 0,5 łyżek stołowych
natka piertruszki 0,5 łyżek stołowych
tymianek 0,5 łyżek stołowych
czosnek 2 ząbki
papryka czerwona słodka 1 łyżek stołowych
ser żółty 100 gramów
koncentrat pomidorowy 100 mililitrów
papryczka chili według uznaniaWykonanie:Z umytej
papryki usunąć ogonki z kawałkiem
papryki oraz gniazda nasienne. Ułożyć na ruszcie i podpiec około 10-15 minut.
Pomidory sparzyć i obrać ze skórki, pokroić w kosteczkę odrzucając pestki.
Cebulę i
chili(bez pestek) posiekać drobno.
Mielonkę rozdrobnić i wymieszać z warzywami. Dodać
starty ser i
koncentrat pomidorowy, przeciśnięty przez praskę
czosnek,
słodką paprykę, posiekane
zioła i przyprawić do smaku
solą i
pieprzem. Strączki
papryki delikatnie napełnić farszem. Zawinąć w folie aluminiową. Ułożyć na blaszce , wstawić do piekarnika nagrzanego d0 190-200 stopni C i piec około 25-35 minut.Uwagi:
Zioła mają być świeże.Autor: IzaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z
MięsaPotrawy z
seremDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: