ßßß Cookit - przepis na Zapiekane faszerowane parówki

Zapiekane faszerowane parówki

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
parówki drobiowe 8 sztuk
cukinia 1 gramów
pomidory 3 sztuk
cebula 1 sztuk
papryczka chilli 1 sztuk
ser żółty 100 gramów
zioła 2 łyżek stołowych
czosnek 2 ząbki
keczup 3,5 łyżek stołowych
masło 2,5 łyżek stołowych
papryka mielona według uznania
pieprz według uznania
sól według uznania
Wykonanie:
Małą, umytą cukinię pokroić w drobną kostkę. Sparzone pomidory obrać ze skórki, miąższ posiekać, odrzucając pestki. Oczyszczona cebulę, czosnek oraz papryczkę posiekać. Wymieszać rozdrobnione warzywa z keczupem, ziłami (bazylia, szczypiorek, natka, tymianek) oraz tartym żółtym serem. Mieszając, doprawić do smaku mieloną papryką, solą oraz pieprzem. Obrane z osłonek parówki przekroić wzdłuż na pół, nie przecinając ich do końca. Ułożyć je w wysmarowanym masłem formie żaroodpornej i lekko rozchylić. Do środka włożyć przygotowany farsz, a wierzch obłożyć wiórkami masła. Zapiekać 20 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni, aż warzywa zmiękną, a ser się roztopi i przyrumieni.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy z Mięsa
Potrawy z serem
Zapiekanki i Pizze
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/11611/Zapiekane-faszerowane-parowki