Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
parówki drobiowe 8 sztuk
cukinia 1 gramów
pomidory 3 sztuk
cebula 1 sztuk
papryczka chilli 1 sztuk
ser żółty 100 gramów
zioła 2 łyżek stołowych
czosnek 2 ząbki
keczup 3,5 łyżek stołowych
masło 2,5 łyżek stołowych
papryka mielona według uznania
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Małą, umytą
cukinię pokroić w drobną kostkę. Sparzone
pomidory obrać ze skórki, miąższ posiekać, odrzucając pestki. Oczyszczona
cebulę,
czosnek oraz papryczkę posiekać. Wymieszać rozdrobnione warzywa z
keczupem,
ziłami (
bazylia,
szczypiorek,
natka,
tymianek) oraz tartym
żółtym serem. Mieszając, doprawić do smaku mieloną
papryką,
solą oraz
pieprzem. Obrane z osłonek
parówki przekroić wzdłuż na pół, nie przecinając ich do końca. Ułożyć je w wysmarowanym
masłem formie żaroodpornej i lekko rozchylić. Do środka włożyć przygotowany farsz, a wierzch obłożyć wiórkami
masła. Zapiekać 20 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni, aż warzywa zmiękną, a
ser się roztopi i przyrumieni.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z
MięsaPotrawy z
seremZapiekanki i PizzeDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: