Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 3Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czego
rostbeft 600 gramów
cebula 1 sztuk
marchewka 300 gramów
masło 40 gramów
mąka 1 łyżek stołowych
kapary 1 łyżek stołowych
wywar mięsny 250 mililitrów
liść laurowy 1 sztuk
tymianek świeży 1 łyżek deserowych
papryka mielona 1 szczypta
sól według uznania
pieprz według uznania
filety sardeli 2 sztuk
śmietana gęsta 2 łyżek stołowychWykonanie:Oczyszczoną
cebulę i połowę
marchwi pokroić w plasterki. Umyte, osuszone
mięso natrzeć
solą oraz
pieprzem i podsmażyć na 20g
masła. Dodać warzywa, chwilę smażyć, posypać
mąką, wlać
wywar, dodać
liść laurowy,
tymianek oraz
paprykę i dusić.Oczyszczoną pozostałą
marchewkę, pokroić w paseczki, podsmażyć na
maśle i dusić 8 minut.
Mięso wyjąć, a do sosu dodać
kapary, pokrojone
serdele, zaprawić
śmietaną,
solą oraz
pieprzem. Pieczeń podawać z
makaronem lub
ziemniakami i sosem.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Potrawy z
MięsaWielkanocDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: