ßßß Cookit - przepis na Boeuf Strogonow II

Boeuf Strogonow II

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 8
(z pieczeniem / smażeniem): 45 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 5
Ilość ocen : 1
Składnik
Logo Ilość Czego
polędwica wołowa 1 kilogramów
mąka 2 łyżek stołowych
cebula 2 sztuk
bulion wołowy 2 szklanek
masło 4 łyżek stołowych
przecier pomidorowy 2 łyżek stołowych
śmietana 1 szklanek
papryka mielona słodka 1 łyżek stołowych
pieprz według uznania
sól według uznania
Wykonanie:
Umyte, osuszone mięso pokroić w paski grubości ok. 1 cm i długości 4 cm. Oprószyć mąką i posypać solą oraz grubo mielonym pieprzem. Oczyszczoną cebulę pokroić w talarki i podsmażyć na łyżce masła, dodać przecier pomidorowy i wymieszać.
Na pozostałym rozgrzanym maśle obsmażyć mięso stale mieszając. Dodać cebulę i wlać bulion. Dusić na wolnym ogniu kilkanaście minut. Pod koniec dodać mielona paprykę i śmietanę. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Rosyjska
Potrawy z Mięsa
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/11103/Boeuf-Strogonow-II