Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 3Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czegoząbek
czosnku 2 sztuk
koperek 3 łyżek stołowych
cebula 2 sztuk
masło 3 łyżek stołowych
ogórek 3 sztuk
ziemniak 2 sztuk
woda 4 szklanek
pieprz mielony 0.25 łyżek deserowych
sok z cytryny 0.5 sztuk
lubczyk świeży 0.5 łyżek deserowych
śmietana 1 szklanek
natka pietruszki według uznania
sól według uznaniaWykonanie:
Cebulę oraz
czosnek zeszklić dodając
koperek i
masło.
Ogórki obrać ze skórki, przepołowić i usunąć pestki. Pokroić w kawałki, włożyć do naczynia wraz z
ziemniakami,
marchewką, zalać gotującą się
wodą, przyprawić
solą,
pieprzem,
sokiem z cytryny i
lubczykiem i gotować pod przykryciem aż warzywa zmiękną. Wyjąć warzywa łyżką cedzakową i zmiksować lub przetrzeć przez sitko, przełożyć do zupy, wlać
śmietanę, zamieszać i powoli podgrzewać aż zupa będzie gorąca. Podawać z grzankami.Uwagi:Ząbek
czosnku zetrzeć,obrane
ziemniaki pokroić w kostkę,
koperek i
cebulę posiekać,ZupyZupy weg.Komentarze:Autor: ktosData: 2011-07-01jakie
ogórki ???? takie do kiszenia czy długie jeśli obojętne ,ożna podac ilość w gramach ????Autor:
kasiaData: 2010-10-16a
marchewka to skąd?Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: