ßßß Cookit - przepis na Sałatka meksykańska z indykiem

Sałatka meksykańska z indykiem

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 5
Ilość ocen : 2
Składnik
Logo Ilość Czego
pierś indyka 400 gramów
olej 2 łyżek stołowych
awokado 1 sztuk
pomidory 2 sztuk
kukurydza z puszki 250 gramów
kolendra - pęczek 0,5 sztuk
papryczka chili 2 sztuk
limonki 3 sztuk
chili w proszku 2 łyżek deserowych
musztarda 1 łyżek deserowych
chipsy tacos według uznania
oliwa 3 łyżek stołowych
sól według uznania
Wykonanie:
Mięso skropić sokiem z jednej limonki, oprószyć łyżeczką sproszkowanego chili i sola. Usmazyć na oleju z obu stron. ostudzić i pokroić w plastry. Oczyszczone awokado pokroić na cząstki, skropić sokiem z 1/2 limonki. umyte pomidory pokroić w plasterki. Kukurydzę osaczyć z zalewy. Opłukaną kolendrę połowę posiekać. oczyszczone papryczki pokroić w kosteczkę.
Sok z 1 limonki wymieszać z musztardą, solą, resztą chili, oliwą, posiekaną kolendrą. Resztę limonki pokroić w plasterki.
Na talerzach układać plastry piersi indyka, papryczkę chili, kukurydzę, pomidory, awokado, listki kolendry, plasterki limonki. Polać sałatkę sosem. Podawać z chipsami tacos.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Meksykańska
Sałatki
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/6750/Salatka-meksykanska-z-indykiem