ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czegopierś indyka 400 gramówolej 2 łyżek stołowychawokado 1 sztukpomidory 2 sztukkukurydza z puszki 250 gramówkolendra - pęczek 0,5 sztukpapryczka chili 2 sztuklimonki 3 sztukchili w proszku 2 łyżek deserowychmusztarda 1 łyżek deserowychchipsy tacos według uznaniaoliwa 3 łyżek stołowychsól według uznaniaWykonanie:Mięso skropić sokiem z jednej limonki, oprószyć łyżeczką sproszkowanego chili i sola. Usmazyć na oleju z obu stron. ostudzić i pokroić w plastry. Oczyszczone awokado pokroić na cząstki, skropić sokiem z 1/2 limonki. umyte pomidory pokroić w plasterki. Kukurydzę osaczyć z zalewy. Opłukaną kolendrę połowę posiekać. oczyszczone papryczki pokroić w kosteczkę.Sok z 1 limonki wymieszać z musztardą, solą, resztą chili, oliwą, posiekaną kolendrą. Resztę limonki pokroić w plasterki.Na talerzach układać plastry piersi indyka, papryczkę chili, kukurydzę, pomidory, awokado, listki kolendry, plasterki limonki. Polać sałatkę sosem. Podawać z chipsami tacos.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia MeksykańskaSałatkiDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: