Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 12(z pieczeniem / smażeniem): 100 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
twarożek smietankowy 750 gramów
śmietana 75 gramów
cukier 200 gramów
sok z cytryny 3 łyżek stołowych
jajka 3 sztuk
sól 1 szczypta
kasza manna 2 łyżek stołowych
budyń waniliowy 2 sztuk
konfitura brzoskwiniowa 3 łyżek stołowych
śliwki 500 gramówWykonanie:
Śliwki oczyścić i usunąć pestki, a miąższ pokroić na ćwiartki.
Twarożek utrzeć ze
śmietaną,
cukrem,
solą,
sokiem cytrynowym,
jajkami,
budyniem oraz
kasza manna na gładka masę. Ciasto
serowe wyłożyć do średniej wielkości tortownicy, wyścielonej papierem do pieczenia, wyrównać, a na wierzchu rozłożyć równomiernie
śliwki. Piec ok. 55 minut w 180 stopniach, ostudzić. Podgrzaną
konfiturę przetrzeć przez sito i rozsmarować na wierzchu ciasta i posypać
cukrem pudrem.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaPotrawy z
seremDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: