Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
jajka 4 sztuk
brokuły 400 gramów
ogórki 2 sztuk
szczypiorek 1 pęczek
jogurt naturalny 200 mililitrów
majonez 2 łyżek stołowych
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Ugotowane
jajka ostudzić i obrać. Oczyszczone
brokuły podzielić na różyczki, każdą przeciąć wzdłuż. Zalać je posoloną zimna
wodą i odcedzić po 10 minutach. Włożyć do wrzącej lekko posolonej
wody i gotować 5 minut bez przykrycia.Obrane
ogórki razem z
jajkami pociąć w grubsze plasterki.
Brokuły,
jajka i
ogórki dać do salaterki.
Jogurt utrzeć z
majonezem, przyprawić do smaku
sola oraz
pieprzem. Polać składniki w salaterce, przemieszać i posypać posiekanym
szczypiorkiem. Podawać z chrupiącym
pieczywem lub posypaną czosnkowymi grzankami.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z JajSałatkiKomentarze:Autor: wiolaData: 2011-12-23świeże
ogórki tylko świeżeAutor:
BeciaData: 2009-10-08Do tej sałatki należy użyć
ogórki zielone,
sałatkowe.Autor: korek86Data: 2009-10-07Wydaje się smaczna ale mam jedno pytanie... jakie ogórki? kiszone, konserwowe, świeże?? chyba te pierwsze... :) z góry dzieki za odp.Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: