Wykonanie
Tą
sałatkę pierwszy raz
jadłam kilka lat temu u siostry. Przepis na nią dostała od swojej koleżanki. Ja przepisu nie dostałam, ale wiedziałam jakie składniki w niej są, więc przez pewien czas robiliśmy ją z Mężem dość często. Ostatnio powróciłam do tej zapomnianej sałatki, bo bardzo ją lubimy i pewnie zagości u nas na
stole jeszcze niejednokrotnie.
Składniki:200 g paluszków
krabowych175 g świeżego
ogórka4
jajkaszczypiorek (ilość według uznania)2 łyżki
majonezu4 łyżki
jogurtu naturalnegosólpieprzUgotuj
jajka na twardo.Paluszki
krabowe pokrój w centymetrowe kawałki. Obranego
ogórka przekrój wzdłuż na 4 części, a następnie w plasterki. Ugotowane
jajka pokrój w kostkę. Dodaj pokrojony
szczypiorek.
W małej miseczce połącz ze sobą
majonez,
jogurt i dopraw
solą oraz
pieprzem. Przelej do miski z
sałatką i dokładnie wymieszaj. Jeśli trzeba to jeszcze dopraw.
SMACZNEGO!