Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 90 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czegocomber króliczy z udami 120 dekagramówtłuszcz 6 dekagramów
przyprawa 2 łyżek stołowych
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczyptaWykonanie:
Królika umyć,obrać z błon,osuszyć,przyprawić jarzynką,
solą i
pieprzem.W brytfannie rozgrzać tłuszcz,włożyć
mięso i wstawić do gorącego piekarnika.Piec ok.1 godz.20 min.w temp.180 stopni.W czasie pieczenia podlewać często sosem,a wyparowany sos uzupełniać
wodą.Upieczone
mięso pokroić na kawałki i ułożyć na półmisku.
Mięso podajemy z
ziemniakami i
buraczkami lub frytkami i surówką.Uwagi:W czasie pieczenia powstały sos,którym polewamy
mięso można doprawić jeszcze przyprawą do
sosów w płynie.Autor: LusiaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z
MięsaWielkanocWigiliaKomentarze:Autor: WubeData: 2009-04-27rewelacja bardzo lubię
królika polecamDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: