ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegogrzyby 1 kilogramówjaja 4 sztukkajzerka sucha 2 sztukcebula 2 sztukbułka tarta 10 łyżek stołowychkostka rosołowa 2 sztukpieprz według uznaniasól według uznaniatymianek 1 łyżek stołowychziele angielskie według uznanialistek laurowy według uznaniamasło 8 łyżek stołowychWykonanie:Grzyby oczyścić i wymyć pod bieżącą letnią wodą. Wodę 1 litr zagotować z kostkami warzywnymi, liściem laurowym i zielem angielskim, wrzucić grzyby i gotować około 40-50 minut. Ostudzić grzyby już przecedzone i drobno posiekać.Kajzerki namoczyć w letnim mleku, odcisnąć i przemielić przez maszynkę do mięsa i wymieszać z grzybami.Cebulę drobno posiekać, udusić na maśle i dodać do grzybów. Później dodać 3 żółtka, 3 łyżki bułki tartej, tymianek, sól i pieprz. Wymieszać na jednolitą masę. Na koniec delikatnie wymieszać z ubitymi białkami. Formować kotleciki(owalne bądź kuleczki) panierować w jajku i bułce tartej. Smażyć na maśle na złoty kolor.Autor: IzaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z GrzybówDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: