Wykonanie
Sezon
grzybowy w pełni, a więc
pora na przysmak z
grzybami w roli głównej. Dlatego moją propozycją są aromatyczne i przepyszne kotleciki z
grzybów. Mogą stanowić świetną przekąskę lub gorącą kolacją , można je również podać na obiad z surówką i
ziemniakami. Polecam do wypróbowania.
składniki na 8-9 kotletów50 dag leśnych
grzybów ( podgrzybków,
maślaków itp. )2
jajka2
cebule5 łyżek
bułki tartej + 2 łyżki do panierowania kotletów4 łyżki
masłasólpieprzprzepis
Grzyby oczyszczamy i kroimy w drobną kostkę razem z trzonkami .
Cebulę również kroimy w drobną kostkę.Na rozgrzanym
maśle smażymy
grzyby, a po 5 minutach dodajemy pokrojoną
cebulkę, całość mieszamy i doprawiamy
solą i
pieprzem .Po usmażeniu
grzyby odstawiamy z ognia i studzimy .Do miski przekładamy usmażone
grzyby, dodajemy
jajka,
bułkę tartą i całość dokładnie mieszamy.Z masy grzybowej formujemy kotleciki i panierujemy je w
bułce tartej .Smażymy na rozgrzanym
maśle .