Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 3(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
rabarbar 500 gramów
mleko 0,5 szklanek
mąka ziemniaczana 1 łyżek stołowych
żółtka 2 sztuk
cukier według uznania
Cynamon 1 łyżek deserowychWykonanie:
Rabarbar oczyścić umyć drobno pokroić. Wrzucić do wrzącej
wody (2 szklanki) zagotować, przetrzeć przez sito, zagotować powtórnie i zagęścić
mąką ziemniaczaną rozmieszaną w szklance
mleka. Gdy zawrze odstawić, dodać zapachy i
żółtka utarte z
cukrem i rozmącone z pozostałym
mlekiem. W miarę potrzeb doprawić
cukrem do smaku. Podawać natychmiast na gorąco lub na zimno z dodatkiem
grzybka biszkoptowego.Autor: IzaZobacz inne przepisy użykownika!ZupyZupy weg.Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: