ßßß Cookit - przepis na Zupa z młodego rabarbaru

Zupa z młodego rabarbaru

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 3
(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
rabarbar 500 gramów
mleko 0,5 szklanek
mąka ziemniaczana 1 łyżek stołowych
żółtka 2 sztuk
cukier według uznania
Cynamon 1 łyżek deserowych
Wykonanie:
Rabarbar oczyścić umyć drobno pokroić. Wrzucić do wrzącej wody (2 szklanki) zagotować, przetrzeć przez sito, zagotować powtórnie i zagęścić mąką ziemniaczaną rozmieszaną w szklance mleka. Gdy zawrze odstawić, dodać zapachy i żółtka utarte z cukrem i rozmącone z pozostałym mlekiem. W miarę potrzeb doprawić cukrem do smaku. Podawać natychmiast na gorąco lub na zimno z dodatkiem grzybka biszkoptowego.
Autor: Iza
Zobacz inne przepisy użykownika!
Zupy
Zupy weg.
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/6698/Zupa-z-mlodego-rabarbaru