Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 45 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
pory 3 sztuk
masło według uznania
ziemniaki 300 gramów
woda 2 litrów
sól według uznaniaWykonanie:Oczyszczone duże
pory pokroić na małe kawałki i krótko podsmażyć na
maśle rozgrzanym w rondlu, dodać oczyszczone
ziemniaki pokrojone na ćwiartki lub ósemki. Całość zalać 2 litrami
wody, posolić do smaku i gotować do miękkości warzyw. Zupę zmiksować i powtórnie zagotować, a po zdjęciu z ognia wrzucić do niej kilka wiórków
masła. Podawać z grzankami albo z pierożkami ravioli.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaZupy weg.Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: