Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
truskawki 600 gramów
miód 2 łyżek stołowych
cytryna 0,5 sztuk
śmietana 1 szklanek
serek homogenizowany naturalny 500 gramówWykonanie:Oczyszczone
truskawki pokroić w plasterki, polać
sokiem z połowy
cytryny, posypać skórką otarta z połowy wyszorowanej
cytryny, wymieszać z łyżką
miodu, włożyć do salaterki, przykryć i wstawić do lodówki. Gęstą , schłodzona
śmietanę lekko ubić. Osobno ubić
serek z pozostałą łyżką
miodu i połączyć z ubitą
śmietaną. Podawać do
truskawek.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaPotrawy z
seremDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: