ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 5(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegomiąższ dyni 500 gramówcebula 1 sztukmarchewka 2 sztukbulion warzywny 800 mililitrówsok z pomarańczy 1 sztukmasło 1 łyżek stołowychimbir świeży - kawałek 1 sztukmleczko kokosowe 150 mililitrówoliwa 2 łyżek stołowychkolendra 1 łyżek stołowychpieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Oczyszczoną cebulę oraz marchewki pokroić w kostkę, a imbir drobno posiekać. Na rozgrzanej w garnku oliwie zeszklić cebule, dodać pokrojony w kostkę miąższ dyni, masło, marchewkę, część imbiru i 2 łyżki soku z pomarańczy. Smażyć 6 minut, zalać bulionem, przykryć i gotować jeszcze 15 minut. Zdjąć z ognia, dodać pozostały imbir, sok z pomarańczy oraz mleczko kokosowe i zmiksować. Doprawić do smaku sola oraz pieprzem i wymieszać. Gotować jeszcze 4 minuty na małym ogniu, a przed podaniem posypać posiekana kolendrą.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaZupyZupy weg.Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: