Wykonanie
« Powrót  Fajita
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 3Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegolistki
kolendry 0,5 szklanek
czosnek 2 ząbki
sok z cytryny 1 łyżek stołowych
sos sojowy 1 łyżek stołowych
olej 2 łyżek stołowych
pierś kurczaka 100 gramów
polędwica wołowa 100 gramów
cebula 50 gramów
papryka czerwona 60 gramów
papryka zielona 60 gramówWykonanie:Marynata: wymieszać posiekana
kolendrę z posiekanym
czosnkiem,
sokiem z cytryny,
sosem sojowym oraz
olejem.Paski
piersi kurczaka oraz
polędwicę wołową zanurzyć w marynacie na 6 godzin, a najlepiej na cała noc.Oczyszczoną
cebule i
paprykę pokroić w piórka. Na grillu lub patelni grillowej usmażyć na złoty kolor
mięso, dodać warzywa i grillować jeszcze parę minut. Meksykanie jedzą danie prosto z patelni.Fajitę podawać z grillowanymi tortillami. Jako dodatek można podać mus z
fasoli i czerwona marynowana
cebulę.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia MeksykańskaPotrawy z
MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: