ßßß Cookit - przepis na Fajita

Fajita

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Fajita
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 3
Ilość ocen : 1
Składnik
Logo Ilość Czego
listki kolendry 0,5 szklanek
czosnek 2 ząbki
sok z cytryny 1 łyżek stołowych
sos sojowy 1 łyżek stołowych
olej 2 łyżek stołowych
pierś kurczaka 100 gramów
polędwica wołowa 100 gramów
cebula 50 gramów
papryka czerwona 60 gramów
papryka zielona 60 gramów
Wykonanie:
Marynata: wymieszać posiekana kolendrę z posiekanym czosnkiem, sokiem z cytryny, sosem sojowym oraz olejem.
Paski piersi kurczaka oraz polędwicę wołową zanurzyć w marynacie na 6 godzin, a najlepiej na cała noc.
Oczyszczoną cebule i paprykę pokroić w piórka. Na grillu lub patelni grillowej usmażyć na złoty kolor mięso, dodać warzywa i grillować jeszcze parę minut. Meksykanie jedzą danie prosto z patelni.
Fajitę podawać z grillowanymi tortillami. Jako dodatek można podać mus z fasoli i czerwona marynowana cebulę.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Meksykańska
Potrawy z Mięsa
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/11523/Fajita