ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 3Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegolistki kolendry 0,5 szklanekczosnek 2 ząbkisok z cytryny 1 łyżek stołowychsos sojowy 1 łyżek stołowycholej 2 łyżek stołowychpierś kurczaka 100 gramówpolędwica wołowa 100 gramówcebula 50 gramówpapryka czerwona 60 gramówpapryka zielona 60 gramówWykonanie:Marynata: wymieszać posiekana kolendrę z posiekanym czosnkiem, sokiem z cytryny, sosem sojowym oraz olejem.Paski piersi kurczaka oraz polędwicę wołową zanurzyć w marynacie na 6 godzin, a najlepiej na cała noc.Oczyszczoną cebule i paprykę pokroić w piórka. Na grillu lub patelni grillowej usmażyć na złoty kolor mięso, dodać warzywa i grillować jeszcze parę minut. Meksykanie jedzą danie prosto z patelni.Fajitę podawać z grillowanymi tortillami. Jako dodatek można podać mus z fasoli i czerwona marynowana cebulę.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia MeksykańskaPotrawy z MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: