ßßß
Składniki na 2 porcje:1 opakowanie sera tofu - 300g3 ząbki czosnkupo ½ papryki zielonej, czerwonej oraz żółtej¼ papryczki chili1 pęczek świeżej kolendry1 cebula średniej wielkości1 marchew3 łyżki sosu sojowego ciemnegokilka kropel soku z cytrynysłodka papryka w proszku1 łyżka olejuSposób przygotowania:Cebulę oraz czosnek oczyścić a następnie posiekać na drobno.Ser tofu pokroić w kostkę o wymiarach 1 x 1 cm.Papryki pokroić w kostkę, marchew zaś w półplastry. Można także wcześniej lekko podgotować marchew we wrzącej wodzie, aby była bardziej miękka.Na patelni rozgrzej olej, dodać cebulę czosnek i odrobinę wody a następnie dusić całość przez chwilę pod przykryciem.Dodać tofu polane sosem sojowym, oprószyć pieprzem oraz słodką papryką i wciąż dusić pod przykryciem. Następnie dodać pokrojoną paprykę, podgotowaną wcześniej marchew i kilka kropel soku z cytryny.Na talerz nałożyć porcję gotowego tofu z warzywami, posypać posiekaną na drobno świeżą kolendrą. Serwować z ryżem brązowym.