ßßß
Cookit - przepis na Chińskie tofu z warzywami
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Chińskie tofu z warzywami
Składniki
Tofu
Papryka
Ser
Czosnek
Papryka zielona
Chili
Kolendra
Cebula
Marchew
Sos sojowy
Sok z cytryny
Papryka słodka
Olej
Wykonanie
Tofu
zasmażane z
papryką
Składniki na 2 porcje:1 opakowanie
sera
tofu
- 300g3 ząbki
czosnku
po ½
papryki zielonej
, czerwonej oraz żółtej¼
papryczki chili
1 pęczek świeżej
kolendry
1
cebula
średniej wielkości1
marchew
3 łyżki
sosu sojowego
ciemnegokilka kropel
soku z cytryny
słodka papryka
w proszku1 łyżka
oleju
Sposób przygotowania:
Cebulę
oraz
czosnek
oczyścić a następnie posiekać na drobno.
Ser
tofu
pokroić w kostkę o wymiarach 1 x 1 cm.
Papryki
pokroić w kostkę,
marchew
zaś w półplastry. Można także wcześniej lekko podgotować
marchew
we wrzącej wodzie, aby była bardziej miękka.Na patelni rozgrzej
olej
, dodać
cebulę
czosnek
i odrobinę
wody
a następnie dusić całość przez chwilę pod przykryciem.Dodać
tofu
polane
sosem sojowym
, oprószyć
pieprzem
oraz
słodką papryką
i wciąż dusić pod przykryciem. Następnie dodać pokrojoną
paprykę
, podgotowaną wcześniej
marchew
i kilka kropel
soku z cytryny
.Na talerz nałożyć porcję gotowego
tofu
z warzywami, posypać posiekaną na drobno świeżą
kolendrą
. Serwować z
ryżem brązowym
.
Źródło:
http://www.gotowaniezestylem.pl/przepis_chinskie-tofu-z-warzywami.html
Przepisy powiązane
Fajita
Fajita
Fajita
Fajita
Fajita
Składniki powiązane (0)