ßßß Cookit - przepis na Omlet z boczniakami

Omlet z boczniakami

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 1
(z pieczeniem / smażeniem): 25 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 5
Ilość ocen : 2
Składnik
Logo Ilość Czego
pieprz według uznania
sól według uznania
papryka marynowana 0,5 sztuk
rzeżucha według uznania
natka pietruszki według uznania
olej 2 łyżek stołowych
masło sklarowane 1,5 łyżek stołowych
mleko 2 łyżek stołowych
cebula mała 1 sztuk
boczniaki 350 gramów
jajka 4 sztuk
Wykonanie:
Umyte, osuszone boczniaki pokroić w cienkie paseczki. Oczyszczoną cebulę pokroić w drobną kostkę i razem z grzybami usmażyć na rozgrzanym oleju. Dodać pokrojoną w zapałkę paprykę i część posiekanej zieleniny, mieszając przyprawić do smaku solą oraz pieprzem, przełożyć na talerz.
Posolone, zmiksowane jajka z mlekiem wylać na rozgrzane na patelni masło, równomiernie rozprowadzić po dnie. Na wierzchu równą warstwą ułożyć boczniaki z talerza, delikatnie wymieszać widelcem i smażyć na małym ogniu, aż masa jajeczna się zetnie. Wtedy złożyć omlet na pół, zsunąć na ogrzany talerz, posypać pozostałą zieleniną i od razu podawać.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy z Grzybów
Potrawy z Ryb
Komentarze:
Autor: edl26
Data: 2008-12-11
boczniaki po usmażeniu w smaku przypominają kotlet schabowy bardzo dobre
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/5256/Omlet-z-boczniakami