Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czego
jabłka 3 sztuk
gruszki 3 sztuk
cukier 3 łyżek stołowych
goździk 2 sztuk
skórka z cytruny według uznania
Cynamon według uznania
imbir według uznania
sok z cytryny według uznaniaWykonanie:
owoce umyć, oczyścić z szypułek, obrać ze skórki, pokroić w ósemki, usunąć gniazda nasienne. Skropić
sokiem z cytryny. W rondlu zagotować 2.5 szklanki
wody z
cukrem i dodatkami smakowymi. Do gotującego się
syropu włożyć
gruszki. Ugotować do miękkości, odcedzić. Na wrzący
syrop wrzucić
jabłka. Twarde
jabłka gotować na małym ogniu do miękkości, a delikatne raz zgotować, odstawić , ostudzić, połączyć z
gruszkami. Pożądany jest dodatek koncentratu róży lub
soku z cytryny.Autor: IzaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaWigiliaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: