ßßß Cookit - przepis na Kompot z jabłek i gruszek

Kompot z jabłek i gruszek

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 4
Ilość ocen : 2
Składnik
Logo Ilość Czego
jabłka 3 sztuk
gruszki 3 sztuk
cukier 3 łyżek stołowych
goździk 2 sztuk
skórka z cytruny według uznania
Cynamon według uznania
imbir według uznania
sok z cytryny według uznania
Wykonanie:
owoce umyć, oczyścić z szypułek, obrać ze skórki, pokroić w ósemki, usunąć gniazda nasienne. Skropić sokiem z cytryny. W rondlu zagotować 2.5 szklanki wody z cukrem i dodatkami smakowymi. Do gotującego się syropu włożyć gruszki. Ugotować do miękkości, odcedzić. Na wrzący syrop wrzucić jabłka. Twarde jabłka gotować na małym ogniu do miękkości, a delikatne raz zgotować, odstawić , ostudzić, połączyć z gruszkami. Pożądany jest dodatek koncentratu róży lub soku z cytryny.
Autor: Iza
Zobacz inne przepisy użykownika!
Ciasta i Desery
Kuchnia Polska
Wigilia
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/6567/Kompot-z-jablek-i-gruszek