Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 1(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
gruszki 1 kilogramów
wino białe 0,75 litrów
cukier 250 gramów
sok z cytryny 1 sztuk
skórka z cytryny - paski 1 sztuklawenda 3 gałązki
imbir (4 cm)1 sztukWykonanie:Obrane, twarde
gruszki, większe pokroić i obgotować we wrzącej wodzie zakwaszonej
sokiem z cytryny (5-10 minut, zależnie od stopnia dojrzałości
owoców). Ułożyć w słoikach, przekładając gałązkami lawendy.Mocno podgrzać
wino z
cukrem,
skórką z cytryny oraz oczyszczonym, pokrojonym w zapałkę
imbirem. Zalać
gruszki. Szczelnie zamknąć słoiki i pasteryzować 20 minut w 90 stopniach.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia Polska
Przetwory weg.Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: