Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 1(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
jabłka 1 kilogramów
cukier 200 gramów
goździki 4 sztuk
Cynamon 0,25 łyżek deserowych
skórka z cytryny 1 sztukWykonanie:Umyte, pokrojone na ćwiartki
jabłka zalać 2 litrami
wody Dodać
goździki,
cynamon oraz
skórkę z cytryny i gotować, aż
jabłka się rozpadną. Lekko przestudzone przecedzić przez sito wyłożone gazą. Klarowny płyn wlać do garnka, wsypać
cukier i zagrzać, by się rozpuścił. Przelać do słoików, szczelnie zamknąć i pasteryzować 20 minut w 85 stopniach.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia Polska
Przetwory weg.Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: