ßßß Cookit - przepis na Kompot jabłkowy

Kompot jabłkowy

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 1
(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
jabłka 1 kilogramów
cukier 200 gramów
goździki 4 sztuk
Cynamon 0,25 łyżek deserowych
skórka z cytryny 1 sztuk
Wykonanie:
Umyte, pokrojone na ćwiartki jabłka zalać 2 litrami wody Dodać goździki, cynamon oraz skórkę z cytryny i gotować, aż jabłka się rozpadną. Lekko przestudzone przecedzić przez sito wyłożone gazą. Klarowny płyn wlać do garnka, wsypać cukier i zagrzać, by się rozpuścił. Przelać do słoików, szczelnie zamknąć i pasteryzować 20 minut w 85 stopniach.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Przetwory weg.
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/10878/Kompot-jablkowy