Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
szpinak 1 kilogramów
ser żółty 100 gramów
vegeta 1 łyżek deserowych
sos grzybowy 1 sztuk
śmietana 2 łyżek stołowych
żółtko 2 sztuk
cebula 1 sztukząbek
czosnku 1 sztuk
masło 2 łyżek stołowych
pieprz według uznaniaWykonanie:Oczyszczony
szpinak gotować 10 minut, osączyć.
Cebulę i
czosnek oczyścić i pokroić w kostkę, poddusić na
maśle, dodać
szpinak i smażyć jeszcze 10 minut. Doprawić jarzynką i
pieprzem. Sos przygotować wg przepisu na opakowaniu. Dodać
ser pokrojony w kostkę.
Śmietanę połączyć z
żółtkami i dodać do sosu (nie gotować).
Szpinak podawać z
ziemniakami z
wody i
sosem grzybowo-
serowym.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Jarzyny i Pasztety weg.SurówkiDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: