Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
pomidory 400 gramów
cebula 1 sztuk
olej 5 łyżek stołowych
szpinaki - listki 0,5 szklanek
czosnek 1 ząbkispaghetti 400 gramów
ser żółty 150 gramów
zioła prowansalskie według uznania
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Umyte
pomidory pokroić na kawałki. Oczyszczoną
cebule posiekać i podsmażyć na połowie
oleju, dodać
pomidory i chwile razem dusić. Doprawić do smaku
solą,
pieprzem oraz
ziołami. Na pozostałym
oleju podsmażyć oczyszczony
szpinak. Doprawić do smaku
solą,
pieprzem oraz rozdrobnionym
czosnkiem.
Makaron ugotować w dużej ilości osolonego wrzątku. Odcedzony polać
pomidorowym sosem. Obłożyć
szpinakiem i posypać startym na grubej tarce
serem.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia WłoskaPotrawy z
MakaronemPotrawy z
seremDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: